Diumenge, 11 de febrer de 2007

Què distribueix la Xarxa
Serveis Informatius
Objectius
Com es treballa
XN Xarxa de Notícies
Programes XTVL
Tipus de programació
Llistat de programes
Ofertar programes
Presentació d'ofertes
Comissió de Continguts
 
Xarxa de Notícies
Inici > Programació > Serveis Informatius > XN Xarxa de Notícies

La Xarxa de Televisions Locals (XTVL) ha posat en marxa la XN Xarxa de Notícies a partir de la coordinació de les pròpies televisions locals adherides i al servei del seu interès conjunt.

 

Des d´una vessant pràctica del projecte i amb l´experiència dels 7 anys que porta en funcionament, les dades de l´XN es resumeixen en:  

  • Distribució d´una mitjana de 50 notícies diàries de caràcter generalista.
  • 6 enviaments diaris d´informació general i d´esports, de dilluns a diumenge durant 365 dies a l´any.
  • En total, més de  400 hores anuals de notícies
  • Més de 15.000 notícies a l´any, que tenen com a finalitat complementar els informatius propis de cada TV de proximitat.

El model de la XN Xarxa de Notícies té com a característica singular el fet que es nodreix, en bona part, de les contribucions de les televisions adherides, juntament amb les produïdes per la pròpia redacció del centre de coordinació de l´XN, per la corresponsalia amb el Parlament i per les agències EFE i ATLAS, entre d´altres, que permeten subministrar notícies d´Espanya i internacionals a les televisions. 

 

AL DIA

 

L'Al Dia és l'informatiu de la Xarxa de Televisions Locals que ofereix a l'espectador un resum dels fets més destacats de l'actualitat de Catalunya, d'Espanya i del Món.

  • L'edició del migdia, de 15 minuts, s'emet de dilluns a divendres a les 14:00.
  • L'edició del vespre té una durada de 25 minuts i s'emet a les 21:30 tots els dies de la setmana. Amplia la informació de Catalunya, d'Espanya i del Món, amb la informació esportiva i meteorològica de la jornada. Bàrbara Majà és la presentadora de dilluns a divendres i Glòria Trullàs condueix l'informatiu els caps de setmana.

L' Al Dia es fa des de la redacció central de la XTVL en col·laboració amb els serveis informatius de les televisions associades.

 

XS

 

XS és el servei d´agència de notícies esportives que neix fruit del volum d´informació i d´intercanvi entre totes les televisions locals de la Xarxa.

 

Al llarg de l´any, aquest servei envia unes 3.000 informacions que serveixen a cadascuna de les televisions per completar els continguts dels seus informatius locals. Des de la seu de la XTVL es fan 3 enviaments de notícies esportives els dilluns i 2 enviaments de dimarts a diumenge.

 

A més, i amb l´objectiu d´aprofundir en aquesta línia de col·laboració, la XTVL ha posat en marxa el projecte XS-Esports, un programa que s'emet totes les tardes del cap de setmana, de 14.30 a 17 hores. Jordi Pallarés és l'encarregat de portar a les televisions de proximitat de Catalunya les retransmissions esportives, en directe i en diferit, i tota la informació sobre els encontres i les competicions que tenen lloc en totes les disciplines, des de futbol-sala a waterpolo, amb els clubs i els esportistes de casa nostra.

@ Xarxa Audiovisual Local / XTVL 2005 l Avís legal l l Mapa web