Dissabte, 12 d' abril de 2008
portadaenrere accés a la intranet
 
 
 Qui som
 Sala de premsa
 Actualitat local
 Programes
 Graella
 Enllaços
 
ACTUALITAT LOCAL
Inici > Actualitat local > Política
Política
Maragall presenta la proposta del PSC sobre seguretat a Catalunya
El PSC ha reunit avui a bona part de la seva plana major a Manresa, encapçalada per Pasqual Maragall, per presentar la seva proposta de política de seguretat a Catalunya. El compromís dels socialistes exposat per Maragall es basa en l’evolució cap a una sola policia uniformada al costat d’una justícia pròxima i immediata. Maragall ha criticat que en 20 anys de govern CiU no hagi definit un model de seguretat, i s’ha compromès a desplegar totalment els Mossos d’Esquadra el 2007, si arriba al govern.
Autoritat plena del govern de la Generalitat en matèria de seguretat, comandament únic dels cossos de policia a Catalunya i acabar el desplegament dels Mossos d’Esquadra el 2007 són els eixos del compromís per a una nova política de seguretat que Pasqual Maragall ha exposat a Manresa.

El dirigent dels socialistes catalans ha reunit a bona part de la plana major del partit per fer públic un dels seus nous compromisos per governar Catalunya, en aquest cas el compromís amb la seguretat. Ha criticat el govern de CiU, de qui ha dit que en 20 anys no ha definit cap model de seguretat i això ha derivat en un desordre. El model dels socialistes es basa en anar cap a una sola policia uniformada i pròxima a una justícia local i immediata.

Maragall ha qualificat el seu compromís d’ambiciós però assenyat. Ha assegurat que en la primera legislatura del seu govern acabaria el desplegament dels Mossos d’Esquadra incorporant-hi els Policies Nacionals i els agents de la Guàrdia Civil que ho desitgin.

A l’acte també hi ha intervingut l’alcalde de L’Hospitalet, Celestino Corbacho, i el de Lleida, Antoni Siurana. Pel PSC, la seguretat ha de ser un objectiu prioritari de l’esquerra per defensar els dèbils al mateix temps que considera que el terme seguretat va més enllà del concepte policíac i passa per garantir el benestar social i evitar fractures socials.

Maragall ha aprofitat la seva estada a Manresa per visitar la comissaria dels Mossos d’Esquadra i el Centre d’Emergències de la Catalunya Central dels Bombers de la Generalitat.
TVM Televisió de Manresa 05 de desembre de 2002
 

17 compromisos per governar Catalunya

Maragall presenta la proposta del PSC sobre seguretat a Catalunya

 
@ XTVL 2005. l Avís legal l Altres televisions de la xarxa