Dissabte, 12 d' abril de 2008
portadaenrere accés a la intranet
 
 
 Qui som
 Sala de premsa
 Actualitat local
 Programes
 Graella
 Enllaços
 
ACTUALITAT LOCAL
Inici > Actualitat local > Societat
Societat
La bandera espanyola ja no oneja a la façana de l'Ajuntament de Manresa
El vot favorable de Convergència i Unió i Esquerra Republicana va ser suficient perquè a partir d'ara les úniques banderes que presideixin la casa consistorial siguin la de Manresa i la de Catalunya. Els impulsors de la proposició creuen que són els dos símbols que identifiquen la ciutat, i el PSC ja ha advertit de les repercussions legals que pot comportar.
Només les banderes manresana i catalana presideixen la façana de l'Ajuntament de Manresa des d'aquesta matinada. Convergència i Esquerra van sortir-se amb la seva i van aprofitar l'abstenció d'Iniciativa-Verds per fer valer els seus 12 vots i decidir la retirada de la bandera espanyola i l'europea. Si es descuiden ho aproven el dia següent. I és que el debat de l'últim punt del ple es va allargar més d'una hora i mitja.

De forma excepcional, el Partit Popular va oposar-se a la proposició d'Esquerra i Convergència i es va abstenir en l'esmena presentada pels socialistes, en la qual demanen que el Parlament i la Generalitat donin el primer pas i decideixin com actuar amb els símbols dels Ajuntaments. Ara, el PSC es resigna a la divisió de l'equip de govern i al compliment d'un acord plenari al qual s'oposen i que fa témer per les repercussions legals.
TVM Televisió de Manresa 22 de juliol de 2003
 
 
@ XTVL 2005. l Avís legal l Altres televisions de la xarxa